مهندسی آب و فاضلاب

مهندسی آب و فاضلاب

آب یکی از مواد مایع و فراوان‌ترین مادهٔ مرکب بر روی سطح کره زمین و بستر اولیه حیات به شکلی که امروزه می‌شناسیم، است. بیش از ۷۵٪ وزن یک انسان از آب تشکیل شده‌است و نیز بیش از ۷۰٪ سطح کره زمین را آب پوشانده است (نزدیک به ۳۶۰ میلیون از ۵۱۰ میلیون کیلومتر مربع) با وجود این حجم عظیم آب تنها ۲ درصد از آب‌های کره زمین شیرین و قابل شرب است و باقی آن به علت محلول بودن انواع نمک‌ها خصوصاً نمک طعام غیرقابل استفاده است. از همین دو درصد آب شیرین بیش از ۹۰ درصد به صورت منجمد در دو قطب زمین و دور از دسترس بشر واقع شده‌است.

بیشترین چگالی آب خالص در دمای ۳٫۹۸ درجه سلسیوس (۳۹٫۱۶ درجه فارنهایت) حاصل می‌شود که برابر ۱ گرم بر سانتی‌متر مکعب یا ۱۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

آخرین مطالب

معرفی رشته عمران – آب و فاضلاب

شنبه, ۱۱ مهر ۱۳۹۴، ۰۳:۴۲ ب.ظ

امروزه در دنیا محیط زیست به یکی از دغدغه های دولتها تبدیل شده است. قوانین بسیار زیادی در گوشه کنار دنیا در این زمینه برای حفاظت از محیط زیست به تصویب رسیده است. در این میان برای حفظ محیط زیست افراد متخصص در این زمینه نیز مورد نیاز می باشند. لذا رشته های مختلفی همچون بهداشت محیط- عمران با گرایش محیط زیست – عمران-آب و فاضلاب – مهندسی محیط زیست در گرایش های مختلف-مهندسی منابع طبیعی و… در دانشگاهها ایجاد گردیده و شروع به تربیت نیروهای متخصص نموند. در این میان رشته هایی همچون بهداشت محیط به کلیه جنبه های زیست محیطی مانند: آلودگیهای میکروبی-شیمیایی و یا رادیواکتیو و در کنار آن نحوه پاکسازی و تصفیه آنها پرداخته اند. رشته های دیگر همچون عمران با گرایش محیط زیست نیز به اینگونه موارد می پردازند. لیکن رشته هایی همچون عمران با گرایش آب و فاضلاب بطور خاص به بررسی پاکسازی منابع آب از آلودگیهای مختلف می پردازد. هدف از تربیت افراد در رشته مهندسی عمران – آب و فاضلاب دانش آموخته نمودن افراد متخصص جهت طراحی نگهداری و تعمیرات سیستم های آب و فاضلاب می باشد. با توجه به اهمیت بهداشتی کنترل آلودگیهای آب استفاده از افراد آموزش دیده در این رشته در راس برنامه های دولتها قرار گرفته است. مشاغلی که دانش آموخته گان این رشته می توانند در آن جذب گردند عبارتند از: کارشناس تصفه خانه های آب و فاضلاب -کارشناس برنامه ریزی آب و فاضلاب -کارشناس طرحهای استحصال آب-کارشناس مصارف آب-کارشناس طراحی و اجرای شبکه های جمع آوری فاضلاب و یا انتقال و توزیع آب-کارشناس طرحهای آبرسانی و کارشناس ناظر تاسیسات آب و فاضلاب است. پستهای فوق در زیر مجموعه وزارت خانه نیرو همچون شرکت آب و فاضلاب شهری-شرکت آب و فاضلاب روستایی- سازمانهای منطقه ای آب و… وجود دارد. همچنین بسیاری از وزارت خانه های مختلف همچون وزارت صنایع-وزارت جهاد کشاورزی و… پستهایی برای دانش آموختگان رشته عمران- آب و فاضلاب دارند. بسیاری از کارخانجات که نیازمند طراحی-ساخت و یا بهره برداری از تاسیسات تصفیه فاضلاب خود می باشند نیز ردیفهای شغلی خاصی برای این رشته دارند. لازم به ذکر است که یکی از رقبای سرسخت این رشته در احراز پستهای فوق دانش آموخته گان رشته مهندسی بهداشت محیط می باشند.

در این وبلاگ سعی می شود نحوه صحیح اجرای شبکه های آبرسانی و جمع آوری فاضلاب و همچنین خط انتقال و هر آنچه مربوط به این رشته حساس می باشد ، بیان شود تا شاید در انجام هر چه بهتر پروژه ها کمک حال مهندسین عزیز باشد . 

از دوستان و مهندسین عزیز عمران - آب و فاضلاب تقاضامندیم که نقطه نظرات و مطالب خود را به آدرس ایمیل m2.ghorbani@gmail.com ارسال نمایند تا با نام شما در وبلاگ درج گردد. 

با تشکر فراوان

۹۴/۰۷/۱۱ موافقین ۰ مخالفین ۰
mahdi

نظرات  (۱)

۲۷ مهر ۹۴ ، ۰۹:۰۵ حامد رضایی
مهندس ، مطلب بسیر عالی بود و استفاده کرذیم. بازهم منتظر مطالب جدید تر هستیم  .    با تشکر
پاسخ:
ممنونم مهندس عزیز . شما هم مطالب مفید و البته تجریات گرانبهاتون  رو بفرستید استفاده کنیم 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی